THE WAVE

PROJECT: commercial building entrance + lobby
SCOPE: architectural, interior design + renovation
LOCATION: Tsimshatsui, Hong Kong
YEAR: 2006

THE WAVE

PROJECT: lobby of a commercial building SCOPE: interior + logo design DESIGN CONCEPT: This project is to enhance the commercial value of this small 15-storey old office building on Nathan Road, and to turn it into a “Ginza-type” building (with cafes and bars stacked vertically on the floors above) by renovating its lobby and by adding new signage at the entrance. The lobby runs in from the street through a long narrow corridor space of over 15 meters long and over 4 meters high before reaching the lifts. The building is renamed “THE WAVE” and our design is to create 100 different curved ribs running from end to end of the corridor painted in white to create a “wave” as one walks through this long linear space. LED lights of changing colors washes over these ribs to give an everchanging ambience to the space. As there are not that many new buildings going up in Hong Kong since 1997, more and more old buildings are renovated instead. This project is unique in the sense that it rejuvenates this old office building by first changing its name to “THE WAVE” and recreates its lobby according to the name. The result is that the landlord is able to rent the units upstairs out at a better price to cafes or bars instead of offices. LOCATION: Tsimshatsui YEAR: 2006 AWARD: International Design Awards 2010 – Second Prize Interior Design Category / Hong Kong Designers’ Association Awards 07 – Merit Award / American Institute of Architects (Hong Kong Chapter) – Merit Award for Interiors 2006 / Design for Asia Award 2006 – Commendation Award

THE WAVE

PROJECT: lobby of a commercial building SCOPE: interior + logo design DESIGN CONCEPT: This project is to enhance the commercial value of this small 15-storey old office building on Nathan Road, and to turn it into a “Ginza-type” building (with cafes and bars stacked vertically on the floors above) by renovating its lobby and by adding new signage at the entrance. The lobby runs in from the street through a long narrow corridor space of over 15 meters long and over 4 meters high before reaching the lifts. The building is renamed “THE WAVE” and our design is to create 100 different curved ribs running from end to end of the corridor painted in white to create a “wave” as one walks through this long linear space. LED lights of changing colors washes over these ribs to give an everchanging ambience to the space. As there are not that many new buildings going up in Hong Kong since 1997, more and more old buildings are renovated instead. This project is unique in the sense that it rejuvenates this old office building by first changing its name to “THE WAVE” and recreates its lobby according to the name. The result is that the landlord is able to rent the units upstairs out at a better price to cafes or bars instead of offices. LOCATION: Tsimshatsui YEAR: 2006 AWARD: International Design Awards 2010 – Second Prize Interior Design Category / Hong Kong Designers’ Association Awards 07 – Merit Award / American Institute of Architects (Hong Kong Chapter) – Merit Award for Interiors 2006 / Design for Asia Award 2006 – Commendation Award

THE WAVE

PROJECT: lobby of a commercial building SCOPE: interior + logo design DESIGN CONCEPT: This project is to enhance the commercial value of this small 15-storey old office building on Nathan Road, and to turn it into a “Ginza-type” building (with cafes and bars stacked vertically on the floors above) by renovating its lobby and by adding new signage at the entrance. The lobby runs in from the street through a long narrow corridor space of over 15 meters long and over 4 meters high before reaching the lifts. The building is renamed “THE WAVE” and our design is to create 100 different curved ribs running from end to end of the corridor painted in white to create a “wave” as one walks through this long linear space. LED lights of changing colors washes over these ribs to give an everchanging ambience to the space. As there are not that many new buildings going up in Hong Kong since 1997, more and more old buildings are renovated instead. This project is unique in the sense that it rejuvenates this old office building by first changing its name to “THE WAVE” and recreates its lobby according to the name. The result is that the landlord is able to rent the units upstairs out at a better price to cafes or bars instead of offices. LOCATION: Tsimshatsui YEAR: 2006 AWARD: International Design Awards 2010 – Second Prize Interior Design Category / Hong Kong Designers’ Association Awards 07 – Merit Award / American Institute of Architects (Hong Kong Chapter) – Merit Award for Interiors 2006 / Design for Asia Award 2006 – Commendation Award