STANLEY 90

PROJECT: apartment entrance + lobby
SCOPE: architectural, interior design + renovation
LOCATION: Stanley, Hong Kong
YEAR: 2010

90 STANLEY MAIN STREET

PROJECT: apartment entrance + lobby
SCOPE: architectural, interior design + renovation
LOCATION: Stanley, Hong Kong
YEAR: 2010

90 Stanley Main Street

PROJECT: apartment entrance + lobby
SCOPE: architectural, interior design + renovation

DESIGN CONCEPT:
This project is to redesign the ground floor entrance and lobby of an old residential building at Stanley, Hong Kong. As most of the residents work in the concrete jungle of the city of Hong Kong, this design is to use patterns of shadows of trees and branches as the design motif in contrast to the urban environment. This motif is repeated and expressed in multiple ways including the entrance gate which is a metal cutout, the canopy which is in glass and steel, and a wall of the lift lobby which is in timber.

LOCATION: Stanley, Hong Kong
YEAR: 2010
AWARD: China’s Successful Design Award 2011 / Spark: Pro Finalist 2011

STANLEY 90

PROJECT: apartment entrance + lobby
SCOPE: architectural, interior design + renovation
LOCATION: Stanley, Hong Kong
YEAR: 2010

90 Stanley Main Street

PROJECT: apartment entrance + lobby
SCOPE: architectural, interior design + renovation

DESIGN CONCEPT:
This project is to redesign the ground floor entrance and lobby of an old residential building at Stanley, Hong Kong. As most of the residents work in the concrete jungle of the city of Hong Kong, this design is to use patterns of shadows of trees and branches as the design motif in contrast to the urban environment. This motif is repeated and expressed in multiple ways including the entrance gate which is a metal cutout, the canopy which is in glass and steel, and a wall of the lift lobby which is in timber.

LOCATION: Stanley, Hong Kong
YEAR: 2010
AWARD: China’s Successful Design Award 2011 / Spark: Pro Finalist 2011

90 Stanley Main Street

PROJECT: apartment entrance + lobby
SCOPE: architectural, interior design + renovation

DESIGN CONCEPT:
This project is to redesign the ground floor entrance and lobby of an old residential building at Stanley, Hong Kong. As most of the residents work in the concrete jungle of the city of Hong Kong, this design is to use patterns of shadows of trees and branches as the design motif in contrast to the urban environment. This motif is repeated and expressed in multiple ways including the entrance gate which is a metal cutout, the canopy which is in glass and steel, and a wall of the lift lobby which is in timber.

LOCATION: Stanley, Hong Kong
YEAR: 2010
AWARD: China’s Successful Design Award 2011 / Spark: Pro Finalist 2011

90 Stanley Main Street

PROJECT: apartment entrance + lobby
SCOPE: architectural, interior design + renovation

DESIGN CONCEPT:
This project is to redesign the ground floor entrance and lobby of an old residential building at Stanley, Hong Kong. As most of the residents work in the concrete jungle of the city of Hong Kong, this design is to use patterns of shadows of trees and branches as the design motif in contrast to the urban environment. This motif is repeated and expressed in multiple ways including the entrance gate which is a metal cutout, the canopy which is in glass and steel, and a wall of the lift lobby which is in timber.

LOCATION: Stanley, Hong Kong
YEAR: 2010
AWARD: China’s Successful Design Award 2011 / Spark: Pro Finalist 2011